Tuesday, November 10, 2009

How wouldn't it be loverly?

benda ni dah lame aq pikir senarny..
dari sekolah menengah lagi..
aq teringin nak mempunyai kakak..
atau dalam erti kata lain perempuan dalam family aq..
tapi kenapa aq gedik sangat nak kakak ni?
mungkin bagi sesetengah orang mengada-ngada lebih..
yes!..memang mengade-ngade pun..
tapi inilah akibatnya..
dibesarkan tanpa kasih sayang yang sepatutnya kita dapat..
menjadikan aq sering mencari dan menanam impian-impian yang pelik..

Bukankah perempuan ada pelbagai benda yang tak ada dalam diri lelaki
Untuk melengkapi kaum lelaki sendiri sepert perasaan yang halus, emosi, kelemah-lembutan..
kadang-kadang aq lihat kawan aq call family perempuan mereka..
mak dan kakak selalunya..
luahkan masalah dyorang..
manja betul..
walaupun nampak jantan..
kadang-kala lelaki ni bukan mahukan penyelesaian..
tetapi lebih mahukan pengluahan hati..
agar lebih tenteram..
dan..
apabila luahkan kepada perempuan..
perempuan lebih memahami kerana mereka mempunyai perasaan yang halus..
sebab itu lelaki cenderung untuk meluahkan perasaan mereka..
tapi aq nak luah dekat siapa?..
mak dah x de..
kakak x penah ade..
kekasih..not the time yet..
kawan perempuan..aq tak nak ulang kesilapan sama..

Bukankah batu yang keras dapat dikikis oleh air..
itulah perumpamaan perempuan kepada lelaki..
ade juga quote yang mengatakan bahawa setiap kejayaan lelaki berdirinya seorang wanita di belakangnya..
bagi sesetangah lelaki..
ibulah wanita di belakang mereka..
mahupun kakak..
maju sidikit kekasih..
advance lagi tunang..
tapi aq..
masa pmr,spm tiada wanita dibelakang aq..
selain seorang kawan baik aq..
tapi..
ikhtilat perlu dijaga..
apabila ia bermain dengan perasaan..

Bukankah wanita adalah pelengkap hidup bagi seorang lelaki..
tak perlu disempitkan kepada kekasih dan isteri..
tapi ibu dan juga kakak..
itulah yang aq rasakan sekarang..
rumah aq memerlukan sentuhan dari seorang perempuan..
walaupun stabil dari luarannya..
tapi..
bagi aq masih ade kekurangan dan tidak kesempurnaan..
lebih menyedihkan adik-adik lelaki aq(ade pulak adik perempuan?)..
kalau aq yang dah besar ini bley fikir ngade-ngade begini..
apetah lagi budak mentah..
aq nak adik aq dibesarkan dengan kasih-sayang dari seorang perempuan..
kerana banyak bukti menunjukkan kesan negatif jika tiada kasih sayang dalam hidupnya..
contoh terbaik abang diorang ni la..haha

atas sebab inilah aq kadang-kadang terfikir..
teringin mempunyai kakak..
bukan sebab nafsu yew?..
dulu aq terfikir untuk berkahwin..
tapi..
wanita mestilah akan pilih lelaki yang berlatarbelakangkan family yang stabil..
perempuan tak suka ambil risiko..
jika dicomparekan dengan aq dan "dia"..
aq faham and redha..
kenapa aq jadi koyaking..huhuhu

aq perlukan seseorang yang betul2 dapat faham bagaimana experience membentuk attitude aq..
of course lah dia perlu menjadi mahram aq..
sebab 2 lah aq nak kakak..
kalaulah Tuhan berikan family aq seorang kakak..
"oh, how wouldn't it be loverly?"

13 comments:

  1. haanatza-thanx for ur concern..kite senaisb je..haha
    perantau-ni bukan koyak cume muhasabah..=p

    ReplyDelete
  2. klu nak luahkan perasaan, knp x pergi jumpa kaunselor je? dia pun perempuan gak

    ReplyDelete
  3. kalau... the word kalau tu mcm something jek.
    anyway setiap perkare ade hikmahnya :)

    ReplyDelete
  4. betul 2, ade hikmahnye... mane taw satu ari t ade 4 org sekali di belakang ko.
    wouldn't it be lovely?~
    hehe

    ReplyDelete
  5. zat n simpang-whoaa!..harap2ny mcm 2 lah..hakhak

    ReplyDelete
  6. wah?? boley ke sampi ada 4 kat belakang??? isyk3...sng2 je kan org laki pkir nak kawin 4... tapi, x pikir lak dosa2, amanah yg bakal ditanggung atas tindakan 2..
    korang kena ingat, bila lelaki tu kawin, terus terbuka 1 lg buku (untk dosa). kalo 4, larat ke korang tanggung???
    lpas 2, kna lak berlaku adil kat semua. bkan sng tu.. kalo x berkemampuan, x pyh la bermimpi nak wat menda tu. P/s: jgn ikutkn nafsu jer..

    ReplyDelete
  7. errrr...errrr...errr..tataw nk ckp ape..haha

    ReplyDelete
  8. oh.. dd pula teringin mempunyai abang..

    weh.. chill2!!!

    =)

    ReplyDelete
  9. klu cantu.. ak nak adik ah!!!

    ReplyDelete
  10. saye pun nak abg!
    nak manje2
    aha :)

    ReplyDelete